Als ouder kan je op 4 manieren meedoen aan ons project:

 

1. Inspiratie geven voor de scheidingskoffer

Je kan onderstaande vragen beantwoorden tot en met 8 maart 2019

2. Online bevraging over jouw ervaringen en noden rond het ouderschap na een relatiebreuk

Je kan op twee verschillende manieren deelnemen aan de online bevraging:

  1. voor het invullen van de volledige vragenlijst klik hier (+/- 45 minuten)
  2. door het invullen van één of meerdere deelvragenlijsten (+/- 15 minuten per deelvragenlijst):
  • Hoe ervaar je het ouderschap na een relatiebreuk? Welke noden ervaar je hierbij? Klik hier voor het invullen van deelvragenlijst 1.
  • Welke steun krijg je uit jouw directe omgeving? En wat zijn jouw ervaringen met het professionele aanbod aan informatie, dienst- en hulpverlening? Klik hier voor het invullen van deelvragenlijst 2. 
  • Welke noden hebben jouw kind(eren) ervaren naar aanleiding van de scheiding? En wat zijn jouw ervaringen met het professionele aanbod aan informatie, dienst- en hulpverlening voor kinderen? Klik hier voor het invullen van deelvragenlijst 3. 

 Je kan deze vragenlijsten beantwoorden tot en met 8 maart 2019

3. Registeren voor een interview

Wij gaan ook graag met een aantal ouders in gesprek over hun ervaringen met het ouderschap sedert de relatiebreuk: wat werkt, wat werkt niet, welke steun of hulp was belangrijk voor jou, welke steun of hulp heb je gemist? Dit gesprek gaat door na afspraak met één van de onderzoekers, op een plaats en tijdstip naar jouw keuze. Ben je bereid om jouw ervaringen met één van de onderzoekers te delen, deel dan jouw contactgegevens via onderstaand formulier. Deze gegevens worden enkel gebruikt om jou te contacteren, en worden nadien verwijderd uit ons databestand.

  Je kan je registreren voor een interview tot en met 31 januari 2019

4. Deelname feedbacksessie rond ontwerp van scheidingskoffer

Uiteraard zijn we heel erg benieuwd naar jullie feedback op het ontwerp van onze koffer. Wilt u graag meedenken over hoe we het ontwikkelde materiaal verder kunnen afwerken en verspreiden, laat dan uw gegevens achter via onderstaand formulier. Deze feedbacksessie zal doorgaan in de herfst van 2018. Uwcontactgegevens worden enkel gebruikt om jou uit te nodigen voor de feedbacksessie, en worden nadien verwijderd uit ons databestand.

  Je kan je registreren voor deelname aan een feedbacksessie tot 30 april 2019.